Aries Gedenktekens Zevenaar Onderhouden van een grafmonument

Direct contact opnemen? Bel 0316 - 5233 62
Onderhouden van een grafmonument

Onderhouden van een grafmonument

Zoals bij veel produkten die buiten, in weer en wind, staan is het onderhouden van een grafmonument af en toe nodig om deze in optimale conditie te houden.

Natuursteen: (gepolijste) natuursteen gedenkstenen kunnen met (warm) water , eventueel voorzien van een beetje afwasmiddel schoongemaakt worden met een spons en schone droge doek.

Let u er op dat u geen bijtend of schurend schoonmaakmiddel gebruikt.

Het best spoelt u eerst het gedenkteken schoon met water. Hierdoor spoelt u zandkorrels en andere verontreiniging weg. Het verplaatsen van (zware) voorwerpen zoals vazen en lantaarns moet nooit schuivend over de dekplaat gebeuren omdat er anders krassen kunnen ontstaan.

Kaarsvet kan donkere vlekken in natuursteen veroorzaken, wij adviseren daarom batterijkaarsen te gebruiken.

Wanneer een voorwerp te lang op één plek blijft staan kan er een afdruk in de onderliggende natuursteen ontstaan. Wij raden daarom aan om regelmatig van plaats te wisselen en speciale onderzetters te gebruiken. ( bijvoorbeeld die van ELHO).

Vazen ( of andere voorwerpen die kapot kunnen vriezen), die op het grafmonument staan, moeten in de winter worden meegenomen of afgedekt, zodat hier geen water in kan blijven staan. Dit voorkomt dat de grafvaas of binnenvaas kapot vriest.

Glas is niet poreus en daarmee ondoordringbaar, het kan worden schoongemaakt met (warm) water, een beetje afwasmiddel met een spons en droge doek. Let u er op vooral geen bijtend of schurend schoonmaakmiddel te gebruiken. Na het reinigen de glasplaat schoonspoelen met water.

RVS ofwel hoogwaardig Roest Vast Staal 316 heeft bijna geen onderhoud nodig. Schoonmaken met (warm) water en een klein beetje afwasmiddel is voldoende. Het gebruik van bijtende en schurende schoonmaakmiddelen raden wij af. Door zout en kalkaanslag kan een witte aanslag ontstaan. Door zandkorrels met kleine deeltjes zwavel, ijzer,fosfaten of verbindingen hiervan kan roestvorming ontstaan. Zandkorrels dus zo spoedig mogelijk van het gedenkteken afspoelen, dit voorkomt ook eventuele krasvorming. Plantresten en aanslag daarvan zorgen voor roodbruine verkleuringen.

Met het onderhouden van een grafmonument blijft alles in een goede staat.
 

 • Mijn modellen

Schets van een grafsteen door Aries Gedenktekens.
 • Wat zeggen anderen

 • Naar het overlijden van mijn zus kwamen we bij Aries terecht voor een grafste...

 • Yvon Rutjes Geurts, Zevenaar
 
 • Uw
  wens staat
  centraal
 • Betrokken
  vakkundige
  medewerkers
 • Eigen toonzaal,
  ontwerpers en
  productie
 • Gratis
  tijdelijke
  grafsteen
 • Plaatsen
  in heel
  Nederland
 • Lid van NGS
  De Natuursteen
  Grafwerk Specialisten